Değerli Öğrencilerimiz ve Mensuplarımız,

Bilindiği gibi COVID-19 ile enfekte olmuş vaka sayısı tüm dünyada ve ülkemizde hızla artmaktadır. Üniversitemiz Yönetimi bu konuyu yakından takip etmekte ve geniş çaplı değerlendirmeler yapmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemizde bazı düzenlemeler yapılması gerekli olmuştur. Söz konusu düzenlemeler aşağıda dikkatlerinize sunulmaktadır:

KAFETERYALAR
31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle Kafeterya ve Garaj Yemekhanesi'nde öğle yemeği kumanya şeklinde verilecektir. Sosyal Bina’da alakart servisi, Kafeterya’da akşam yemeği, Kafeterya Kafe ile Kültür ve Kongre Merkezi Akademik Kulüp yemek hizmetleri verilmeyecektir.

KÜTÜPHANE
Kütüphanemiz, hafta içi mesai saatleri içinde sadece ödünç alma-iade hizmeti vermeye devam edecektir.

SPOR TESİSLERİ
Açık spor tesislerimiz (tenis kortları, basketbol alanları, halı sahalar) hizmet vermeye devam edecek ancak kapalı spor tesislerimiz (yüzme havuzu, kapalı spor salonları) kullanıma kapalı olacaktır. ODTÜ Spor Kulübü, açık alanlardaki faaliyetlerine (tenis kortları, açık basketbol sahaları ve Stadyum) devam edebilecektir. Stadyum sadece antreman yapan sporcular ve takımlar için kullanıma açık olacaktır.

KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ
Kültür ve Kongre Merkezi akademik faaliyetler de dahil olmak üzere tüm etkinliklere kapalıdır.

YUVA VE MİSAFİRHANE
Normalleşme sürecinde hizmet vermeye başlamış olan Yuva ve Misafirhane, Koronavirüs riskine karşı uyulması gereken kurallar çerçevesinde açık tutulmaya devam edilecektir.

YURTLAR
Halihazırda yurtlarda kalmakta olan uluslararası öğrenciler ülkelerine dönüş uçuşları açılana dek yurtlarda kalmaya devam edebileceklerdir.

KAMPÜS GİRİŞİ
29 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle öğrenci, mensup ve Üniversitemize hizmet veren firma araçları haricinde, tüm araçlar için Kampüs girişleri sınırlandırılacaktır.

Bu kapsamda, içinde bulunduğumuz hassas dönem nedeniyle mezunlarımızın Kampüse girişlerine daha sonra belirlenecek bir tarihe kadar izin verilemeyecektir.

ODTÜPass geçiş kontrol sistemi çalışmaya devam edecektir.  Ancak, Kampüsümüzde salgın riskinin azaltılması amacıyla yürütülen kısıtlamalar çerçevesinde mensuplarımızın ODTÜPass sistemini zorunlu hizmet ve ziyaretler, iş, araştırma ve eğitim dışında kullanmamaya özen göstermeleri önem taşımaktadır.

Kampüs içinde tüm açık alanlarda ve Eymir Gölü’nde maske takmak ve sosyal mesafeye uymak zorunludur.

Kampüsümüze  ve Eymir Gölü’ne maskesiz girişlere izin verilmeyecektir.

29 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle geçerli olan yukarıdaki uygulamalarla ilgili oluşabilecek değişiklikler anında sizlere duyurulacaktır.

Sevgi ve saygılarımızla.

Rektörlük