Değerli Mensuplarımız ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemizin ormanlık ve açık alanlarında ve Eymir Gölü'nde doğal sistemlerin bütünlüğünü korumak, temiz bir çevre ve sağlıklı ortamlar oluşturmak amacıyla Orman bakım ve koruma çalışmaları ile çevre düzenlemesi ve ilgili diğer faaliyetler belli programlar dahilinde yapılmaktadır.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte üniversitemiz yerleşkesi, Eymir Gölü ve ormanlık arazimizde otların kuruması, ağaçların altına dökülen kuru dalların, yaprakların, polenlerin ve kozalakların bulunması tehlikeli durumlar ortaya çıkarmakta ve yangın riskini artırmaktadır. Böyle bir ortamda, küçük de olsa ateş/mangal ve benzeri yakılması, sigara izmaritlerinin çevreye atılması, cam ve metal şişelerin sıfır atık kutularına atılmayarak açıkta bırakılması gibi davranışlar ayrıca tehdit oluşturmaktadır. Mekanlarımıza ve alanlarımıza zarar verebilecek ve sahip olduğumuz değerleri geri döndürülmesi mümkün olmayacak şekilde tahrip edebilecek bir yangını önlemek başta personel ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm paydaşların isteği, görevi ve sorumluluğudur.

Bina içleri, derslikler ve laboratuvarlar dahil tüm mekanlarımızda, Eymir Gölü çevresi ile orman dahil tüm açık alanlarımızda yangın riskini artıracak veya çevreye zarar verebilecek tehlikeli durum ve davranışları gözlemlemek, riskli ve tehlikeli davranışlardan kaçınmak, fark edildiğinde bu tür davranışları yapanları olası riskler hakkında bilgilendirmek, yanlışlıkları (örneğin açıkta cam şişe, sönmemiş izmarit ve benzeri olması halinde) doğru davranışlarla (örneğin şişe veya kırıkları sıfır atık kutularına atmak) düzeltmek değerli bir önleyici veya koruyucu katkı olacaktır.

Yangına ramak kalacak durumların görülmesi veya yangın çıktığının fark edilmesi halinde ise en yakında bulunan yetkili ve sorumlu kişilere bilgi verilerek gereğinin yapılmasının sağlanması ve/veya aşağıda belirtilen telefon numaralarına ivedilikle bildirimde bulunulması önem arz etmektedir.

Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü (Mesai saatlerinde) : 210 29 17

İç Hizmetler Müdürlüğü (Mesai saatlerinde) : 210 27 03-210 27 04

Nöbetçi Amirliği (Mesai saatleri dışında) : 210 21 13-210 21 14

Orman Yangın İhbar hattına (7/24) : 177

Acil Çağrı Merkezi (7/24) : 112

Yaşanabilir temiz bir çevre, sağlıklı ve güvenli günler dileriz.

Genel Sekreterlik

_______________________________________________