Değerli Mensuplarımız,

11 Mart 2020 tarihinden bu yana ülke olarak içinde bulunduğumuz COVİD-19 pandemisi nedeniyle bir yılı aşkın süredir Üniversitemizde bir çok korunma tedbirleri uygulanmıştır. Uygulanması gereken tedbirlere ilişkin bildirimler e-posta olarak ve EBYS sistemi üzerinden tüm mensuplarımıza ulaştırılmıştır.

Bulaş riskini asgari düzeyde tutabilmek ve gerek mensuplarımızın gerekse ailelerinin zarar görmeden bu süreci atlatılabilmesi için mensuplarımızın COVİD-19 tedbirlerine mutlaka uyum sağlaması gerekmektedir.

Genel olarak Kampüs alanı içerisinde stadyum, yeşil alanlar, banklar vb. yerlerde kalabalıkların oluştuğu görülmekte olup bu alanlarda bulunmanın hastalığın bulaşma riskini artıracağından sağlığımızı korumak adına gruplar halinde bir araya gelinmemesi hayati önem taşımaktadır.

Bildiğiniz üzere COVİD-19 virüsü mutasyona uğramıştır ve bulaşıcılık oranı yükselmiştir. Bu nedenle mensuplarımızın aşağıda belirtilen tedbirlere mutlaka uymaları gerekmektedir.

1- Ağız ve burnun tamamen kapatılarak tıbbi maske kullanılması,

2- Kapalı ve açık alanlarda diğer kişilerle bulaş riskinin azaltılması için en az 3-4 adım fiziksel mesafede durulması,

3- Ellerin en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmadan ağız, burun veya göze temas ettirilmemesi, su ve sabuna ulaşılamadığı durumlarda el dezenfektanının kullanılması,

4- Çalışma alanlarında fiziksel mesafenin (en az 3-4 adım) sağlanması için kapalı alanların metrekareleri dikkate alınarak kişi başı en az dört metrekare olacak şekilde kullanıcı sayısının belirlenmesi ve çalışma düzeninin bu kural çerçevesinde oluşturulması,

5- Mümkün olduğunca iletişimin e-posta, telefon vb. araçlarla sağlanması eğer sağlanamıyorsa 15 dakikadan fazla sürmeyen kısa süreli, fiziksel mesafe korunarak iletişim yolunun sağlanması,

6- Selamlaşmada tokalaşma, dirsek teması, yumrukla el teması vb. fiziksel temaslardan kaçınılması,

7- Kişisel olarak kullanılan malzemelerin paylaşılmaması ve maskesiz olan kişilerle temastan kaçınılması,

8- İş yeri ortamlarında yemek yapılmaması,

9- Dışarıdan getirilen yiyecek-içeceklerin toplu olarak tüketilmemesi, kişiler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde ve 15 dakikayı geçmeyen sürelerde konuşulmadan tüketilmesi,

10- Ofis ve odalarda pencere ve kapıların açılarak sık sık havalandırılması,

11- Servis araçlarında konulan kurallara uyulması ve yüzeylerle temastan olabildiğince kaçınılması,

12- Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullanılan yüzeylerin su ve deterjanla günde en az 3-4 kez temizlenmesi,

13- Çalışma alanları, tuvalet, mutfak, vb. ortak alanlarda genel hijyenin sağlanması için gereken özenin gösterilmesi,

14- Bank, masa vb. alanlarda toplu olarak oturulmaması ve stadyum gibi ortak alanlarda piknik vb. aktivitelerde bulunulmaması,

15- Çay ikramlarının durdurularak sadece sıcak su ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenin oluşturulması, poşet çaylar vb. ürünlerin tek kullanımlık bardaklarla veya kişisel bardaklarla tüketilmesi gerekmektedir.

Salgın ile mücadelede, korunma ve koruma tedbirlerine gösterdiğiniz ve göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.

Yaşanabilir temiz bir çevre, sağlıklı ve güvenli günler dileriz.

Genel Sekreterlik



Son Güncelleme:
01/04/2021 - 09:38