ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YERLEŞKE GİRİŞ KURALLARI

1. Yerleşkemize yaya olarak gelen öğrencilerimizin Kart Okuma Sistemine kimliklerini okutmaları zorunludur. Sistemin okumadığı kimlik kartları (öğrenci haklarının kaybedilmesi, okuldan ayrılma ve mezuniyet durumunda) geçersiz ise görevliler tarafından tutanak tutulmak suretiyle teslim alınacaktır.

2. Giriş kapılarında tespit edilen süresi geçmiş öğrenci taşıt pulu, öğrenci kimlik kartı görevliler tarafından tutanak tutulmak suretiyle teslim alınacaktır.

3. Üniversitemiz öğrencilerinin kimlik kartlarının farklı kişilerde tespit edilmesi durumunda kimlik kartları görevliler tarafından tutanak tutulmak suretiyle teslim alınacaktır.

4. Günlük öğrenci ziyaretçi girişleri için iki gün önceden Ziyaretçi Talep Formunun doldurulması zorunludur. onay maili öğrenciye e-posta aracılığıyla gönderilecek olup öğrencimizin ziyaretçisinin yanında olması halinde belirtilen günde sistemden kayıt yapılması sonrası yerleşkeye girişlerine izin verilecektir.

5. Üniversitemiz öğrencileri; haftada bir gün ve en fazla iki ziyaretçiye referans olabilmektedir.

6. Hafta sonu ve resmî tatil günlerinde gönderilen talep formları haftanın ilk mesai günü değerlendirilmeye alınacaktır.

7. Üniversitemiz öğrencilerinin ziyaretçileri, yerleşkeye 08.30-17.00 saatleri arasında kabul edilecektir.

8. Öğrenci ziyaretinin normal kurallar dışında gelişmesi (yurda eşya bırakılması, alınması, hastalık ve iş dönüşü vb.) durumunda öğrencinin kaldığı yurt görevlisinin kapıya teyit vermesi halinde öğrenci ziyaretçileri yerleşkeye kabul edilecektir.

9. Üniversitemiz mensupları ODTÜPass sisteminde öğrenci araçları için ziyaretçi ön kaydı oluşturamaz.

10. Üniversitemiz öğrencilerinin araçlarına taşıt pulu alma zorunluluğu vardır.

11. Taşıt pulu bulunan öğrenci araçları yerleşke girişinde kimlik kontrolü yapılarak yerleşkeye kabul edilecektir.

12. Giriş yasağı, taşıt blokesi ve süresi geçmiş taşıt pulu olan öğrenci araçlarının yerleşkeye girişlerine izin verilmeyecektir. Kontrolsüz şekilde yerleşkeye giriş yapan araçların tespit edilmesi durumunda gerekli işlemler yapılacaktır.

13. Taşıt pulu olan öğrenci velisi araçları (Misafir-2) tüm kapılardan 24 saat yerleşkeye giriş yapabilmektedir. Taşıt pulu olmayan öğrenci velisi araçları ise sistemden kayıt yapılması sonrasında sadece A-7 kapısından yerleşkeye giriş yapabilecektir.

14. Üniversitemiz öğrencilerinin birinci derece aile yakınları (anne, baba, kardeş, eş ve çocuklar) öğrencinin yanında olması koşuluyla yerleşkeye giriş yapabilecektir.

15. Farklı üniversitelerde Akademik Personel dahi olsa Üniversitemizde öğrenci kaydı olanlar öğrenci statüsünde değerlendirilir ve araç ile girişi için taşıt pulu almak zorundadır.

16. Üniversitemiz öğrencilerine yönelik olan kurallar, özel öğrenciler içinde geçerlidir.

17. Gerektiği durumlarda öğrenci ziyaretçilerinin yerleşke girişlerine kısıtlama getirilebilecektir

18. Üniversitemiz öğrencileri semt servislerini kullanamaz.

Son Güncelleme:
01/03/2024 - 17:31