ÖĞRENCİ YEREL (SARI) TAŞIT PULLARI

Bu taşıt pulları 24 saat geçerlidir.

Lisans, Lisansüstü öğrencileriyle, Yabancı Diller Yüksekokulunun uzun süreli kursiyerleri (sertifika programı) ve özel öğrenciler için her eğitim-öğretim yılı başında Fakülte/Bölüm Başkanlıklarınca oluşturulacak kontenjan listesine göre verilir.

Öğrencinin kendisi, eşi, annesi, babası, çocukları, kardeşleri, kayınbabası, kayınvalidesi veya şirketleri adına kayıtlı araçlar için en fazla 1 adet verilir.

Öğrencilerin adına kayıtlı taşıt pulu yoksa teyzesi, halası, amcası, dayısı adına kayıtlı araçlara taşıt pulu alabilmeleri için; yakınlığın belgelenmesi ve noterden alınacak aracın öğrencinin kullanımına tahsis edildiğine ilişkin vekâletnameye istinaden, Genel Sekreterlik makamından onay almak koşuluyla 1 adet taşıt pulu verilir. Öğrencinin kendi adına araç satın alması durumunda daha önce verilen taşıt pulu iade edilmelidir.

Lisansüstü öğrencilerinin herhangi bir şirkette çalışması durumunda, şirket tarafından kendilerine tahsis edilen araçlara taşıt pulu alabilmeleri için; yine şirket tarafından düzenlenecek resmi yazıyla İç Hizmetler Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekmektedir. Müdürlüğün onayı ile en fazla 1 adet taşıt pulu verilir.

Öğrenci taşıt pulu verilen araç yerleşke içerisinde öğrencinin kendisi, eşi, anne ve babası veya Üniversitemiz öğrencisi olan kardeşleri tarafından kullanılabilir.

Üniversitemizden mezun olup tekrar öğrenciliğe dönenlere öğrenci taşıt pulu verilir.

ODTÜ Vakfı ve bağlı kuruluşlarında veya ODTÜ TÜBİTAK (UZAY, SAGE, MAM) bünyesinde çalışan Üniversitemiz öğrencilerine, öğrenci taşıt pulu tam fiyat ücretinden verilir.

Üniversitemiz öğrencisi olup Spor Müdürlüğü veya Spor Kulübünde antrenör olarak çalışan öğrencilere, öğrenci taşıt pulu tam fiyat ücretinden verilir.

Öğrenci taşıt pulları her eğitim-öğretim yılı başında verilir, sadece verildiği eğitim-öğretim yılı için geçerlidir ve her eğitim-öğretim yılı başında yenilenmesi zorunludur.

Öğrenci Sarı (Yerel) taşıt pulu bulunan araçlar; bölümlerde öğrenci park yerleri, Kütüphane, Kafeterya ve KKM otoparkları, Genel park yerleri (Çarşı Bölgesi, Büyük Spor Salonu ve Tenis Kortları) ve Uydu park yerlerini kullanabilirler. Merkez Mühendislik Binası, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Kimya Bölümü, Fizik Bölümü, Matematik Bölümü ve Beşeri Bilimler Binası park yerlerinde Öğrenci Sarı (Yerel) park yeri yoktur.

21/06/2021 - 11:25