ÖĞRENCİ UYDU (KAHVERENGİ) TAŞIT PULU

Bu taşıt pulları 24 saat geçerlidir.

Lisans, Lisansüstü öğrencileriyle, Yabancı Diller Yüksekokulunun uzun süreli kursiyerleri (Sertifika programı) ve özel öğrenciler için her eğitim-öğretim yılı başında Fakülte/Bölüm Başkanlıklarınca oluşturulacak kontenjan listesine göre verilir.

Öğrencinin kendisi, eşi, annesi, babası, çocukları, kardeşleri, kayınbabası, kayınvalidesi veya şirketleri adına kayıtlı araçlar için en fazla 1 adet taşıt pulu verilir.

Öğrencinin adına kayıtlı taşıt pulu yoksa teyzesi, halası, amcası, dayısı adına kayıtlı araçlar için yakınlığını belgelemek ve noterden alınacak kullanım vekâletine istinaden Genel Sekreterlik makamına iletilecek; yerleşke içerisinde aracı sadece kendisinin kullanacağını yazılı olarak taahhüt ettiği dilekçenin onaylanması ile en fazla 1 adet taşıt pulu verilir. Öğrencinin kendi adına araç satın alması durumunda daha önce verilen taşıt pulu iade edilmelidir.

Lisansüstü öğrencilerinin herhangi bir şirkette çalışması ve adına kayıtlı taşıt pulu olmaması durumunda, şirket tarafından kendilerine tahsis edilen araçlara taşıt pulu alabilmeleri için; yine şirket tarafından düzenlenecek resmi yazıyla İç Hizmetler Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekmektedir. Müdürlüğün onayı ile en fazla 1 adet taşıt pulu verilir.

Öğrenci taşıt pulu verilen araç yerleşke içerisinde öğrencinin kendisi, eşi, anne ve babası veya Üniversitemiz öğrencisi olan kardeşleri tarafından kullanılabilir.

Üniversitemizden mezun olup tekrar öğrenciliğe dönenlere, öğrenci taşıt pulu verilir.

ODTÜ Vakfı ve bağlı kuruluşlarında veya ODTÜ TÜBİTAK (UZAY, SAGE, MAM) bünyesinde çalışan Üniversitemiz öğrencilerine, öğrenci taşıt pulu tam fiyattan verilir.

Üniversitemiz öğrencisi olup Spor Müdürlüğü veya Spor Kulübünde antrenör olarak çalışan öğrencilere, öğrenci taşıt pulu tam fiyattan verilir.

Öğrenci taşıt pulları her eğitim-öğretim yılı başında verilir, sadece verildiği eğitim-öğretim yılı için geçerlidir ve her eğitim-öğretim yılı başında yenilenmesi zorunludur.

Öğrenci Kahverengi (Uydu) taşıt pulu bulunan araçlar; Spor Merkezi yanı (MODSİMMER Uygulama Merkezi karşısı) park yeri, Kıyı Liman Laboratuvarı Güney bölgesindeki Yalıncak Yolu Uydu park yeri, A-2 Metro Kapısı park yeri ve Yurtlar bölgesinde kendilerine ayrılan park yerlerini kullanabilirler. Kütüphane, Kafeterya ve KKM park yerleri ile Bölümlerde öğrencilere ayrılan park yerlerini kullanamazlar. Mesai saatleri dışında (18.00-07.00 Saatleri arasında) ve hafta sonları bölüm park yerlerini kullanabilirler.

27/04/2021 - 20:40