2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı(Bahar Dönem)

Öğrenci Taşıt Pulları (Sarı – Kahverengi)

Süre Uzatacaklar İçin;

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı içinde alınan Öğrenci taşıt pulları (Sarı-Kahverengi) 31 Ekim 2021 tarihine kadar kullanılabilecek ve bu süre sistem tarafından ÜCRETSİZ uzatılacaktır (Bu dönemde Mezun olanlar hariç). Mevcut taşıt pullarında renk değişimi yapılmayacaktır.

Bu nedenle Sistemden tekrar taşıt pulu başvurusunda bulunmayınız.

Araç değişikliği yapıldığında, yeni Ruhsatın resmini tpo@metu.edu.tr adresine gönderdiğinizde güncelleme işlemleriniz yapılacaktır.

İlk Defa Taşıt Pulu Alacaklar İçin;

Lisans (hazırlık sınıfı dahil) öğrencilerine sarı taşıt pulu kontenjan uygulaması olduğundan, 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemi süresince sarı taşıt pulu verilmeyecektir. Kahverengi taşıt pulu için sistemden başvuru yapabilirsiniz.

Lisansüstü öğrencilerinde ise kontenjan uygulaması olmadığından, Sarı veya Kahverengi taşıt pulu için sistemden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular https://tasitpulu.metu.edu.tr adresinde bulunan online başvuru sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru işleminden sonraki süreci öğrenci e-postanızdan takip edebilirsiniz.

Alacağınız taşıt pulu ücretli olup 31 Ekim 2021 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Sarı (Yerel): 500 TL

Kahverengi (Uydu): 100 TL