31. Uluslararası Bahar Festivali Genel Düzenlemeler

ODTÜ

31. ULUSLARARASI BAHAR FESTİVALİ

GENEL DÜZENLEMELER

Festival etkinlikleri Kültür Kongre Merkezi ve aşağıda tanımlanan açık alanlarda yapılacaktır.

Açık Alanlar: Festivalin yapılacağı açık alanlar aşağıda tanımlanmıştır. Festival alanları ve festival süresince kısıtlı bir şekilde kullanılacak olan otoparklar ekli haritada sunulmuştur.

• ODTÜ AVM Önü (Bankamatiklerin arkasından başlayan ve dere boyunu içerisine alan ada): Çeşitli etkinlikler için topluluk stantları yer alacaktır.
  • Stadyum: Akşam Konserleri için kullanılacaktır.
  • Büyük Spor Salonu Yanındaki Park Yeri: Uluslararası stantlar için kullanılacaktır.
  • Büyük Spor Salonu Yanı Basketbol Sahası: Gıda ve Hediyelik Eşya Stantları için kullanılacaktır.
  • Büyük Spor Salonu Karşısındaki Tenis Kortları Yanındaki Çim Alan: Radyo Topluluğu tarafından kullanılacaktır.
  • KKM Önü:Caz Topluluğu tarafından kullanılacaktır.

Misafir Girişleri:

• Festival süresince (10-13 Mayıs günlerinde) ODTÜ öğrencisi, mensubu veya mezunu olmayanların ve taşıt pulu olmayan araçların kampusa girişine izin verilmeyecektir.

Trafik Akışı ve Otopark Alanlarının Kullanımına İlişkin Düzenlemeler:

• Festival süresince, A-4 kapısı giriş ve çıkışları saat 10.00-24.00 saatleri arasında kısıtlı olacaktır.

• Festival süresince, A-4 kapısı, Hazırlık, Stadyum ve Kimya Mühendisliği Kavşağı arasında araç trafiği kısıtlanacaktır.

• Festival süresince, Yurtlar bölgesi, Tenis kortları, Spor salonu, Lojmanlar (İş Bankası arkası) Resepsiyon Evi, Kültür Kongre Merkezi, Kafeterya, Merkez Mühendislik Binası, Bilgisayar Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği otoparklarına kısıtlı olarak araç park edilebilecektir.

• Farklı taşıt pullarını taşıyan araçlar için uygulanacak kısıtlamalar İç Hizmetler Müdürlüğü web sayfasında  (www.ihm.metu.edu.tr) yer almaktadır.

• Kütüphane ve İİBF park yerlerine öğrenci aracı kontrollü park ettirilerek, park yeri dolduktan sonra kapatılacaktır.

• Kütüphane ve İİBF park yerinden 10:00-24:00 saatleri arasında çıkan araçlar A1 ve A7 kapılarına yönlendirilecektir. Aynı şekilde; Kafeterya kavşağıyla Kimya Mühendisliği kavşağı arasında park eden araçların çıkışları da Kimya Mühendisliği kavşağı yönünden ve A1 ve A7 kapısından olacaktır. Sadece Eski Lojmanlarda oturan personelimiz için Kafeterya kavşağı yönünde geçiş verilecektir.

• KKM, Lojmanlar (İş Bankası arkası) ve Yurtlar bölgesine park eden araçların çıkışının A1 ve A4 kapılarına yönlendirilecektir.

• Kampus içi ulaşımın kolaylaştırılması için ek ring seferleri konulmuştur. Ek ring seferleri ile ilgili bilgi www.tim.metu.edu.tr adresinde yer almaktadır.

• Kapılarda, görevlilerin yönlendirmelerine uymayan araçlar taşıt pulu olsa bile kampusa alınmayacaktır.